دفینه گذاری در تنور های باستانی

در مطلب امروز نحوه دفینه گذاری در تنور ها را میخواهیم بررسی کنیم.
در باستان دفینه ها در تنورها هم قرار داده می شد و این دفینه گذاری اصول و قواعد خاصی داشت که مراتب را در ادامه بیاموزید

  • دفینه گذاری در تنور ها با توجه به حجم بار، مکانی را به مساحت مثلا ابعاد چهار در چهار صاف کرده و بر روی زمین بکر و سفت می گذاشتند.
  • بعد از این مرحله تنور را ساخته و داخل آن آتش روشن میکردند تا کامل تنور پخته شود
  • مرحله بعد دور تنور را با سنگ چین و آهک و خاکستر و خاک پخته و… لایه گذاری میکردند تا استقامت آن در برابر زلزله و آب زیاد شود، بعد دفینه را داخل آن گذاشته و روی آن لپه سنگ نازکی میگذاشتند و بعد روی سنگ حدودا ۵۰ سانت خاک رس میریختند.

بعضی ازتنورها که ابعاد کوچکی دارند بصورت خام یا پخته دیده می شوند، معمولا این تنورها به زمین عمود نیستند و افقی یا مورب کار میکردند ،چون با این کار جهت هدف را همراه با سفال یا استخوانی که داخل آن میگذاشتند نشان میدهند. معمولا جهت تنورهای مورب جنوبغربی میباشد که فاصله آن تا هدف بستگی به حجم تنور و بار تقریبا هفت متر میباشد.

گنج و دفینه گذاری در تنورها

  1. نکته اول: تنورهایی که به تعداد زوج هستند فاقد بار هستند و معمولا تنورهای دارای دفینه تعداد فرد دارند.
  2. نکته دوم: قرار گیری تنورهای دارای دفینه بصورت ردیفی یا مثلث و یا صورت فلکی و… دیده می شود.
اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

  1. محمد :
    ۱۷ فروردین ۱۴۰۲

    موارد مطلب را بطور کامل توضیع دهید ممنون میشم مثال من در کنار یک امامزاده به فاصله ۵۰۰متری امام زاده سه‌تاتنور کنار هم به شکل مثلث که فاصله بین انهادووجب است وزیر دوتا از تنورها هر کدام یک کوزه روبه پایین گذاشته بودن تنور سمت جنوب هیچ کوزه ای نبود شمالی وغربی داشت اماجنوبیه کوزه نداشت ما زیرتنورهارو به متراج ۵عمق وپهنای ۱×۱کندیم خوردیم به خاک برک ترورها روبه بالا کوزه ها روبه پایین

0