مقاله در مورد ساختار قبور ارامنه
اقوام مختلفی از زمان باستان تا کنون در این سرزمین در کنار هم بخوبی زندگی کرده اند. ارمنی ها نیز در مناطق مختلف ایران، تاریخ و فرهنگ این سرزمین را تشکیل داده اند. همچنین ارامنه نیز برای خود آیین و رسوم تدفین خاص داشتند در ایران مقاله به بررسی ساختار قبور ارامنه و طشت آب ها ( جوغن ها ) میپردازیم.
چکیده مقاله در مورد ساختار قبور ارامنه
هنر، معماری و ادبیات ایران و جهان مملو از آفرینش هایی است که با کمک نمادها و نشانه ّ ها در جهت تقدس و احترام گذاشتن به طبیعت و عناصر آن عمل مینماید.اسطوره های آب حیات، چشمه های مقدس و معابد تقدیس آب از دنیای کهن و سنگاب ها و سقاخانه ها از دوره های اخیر، همگی توجه به عنصر آب را متذکر می شوند.
طشت آب ها ( جوغن ها ) با حجاری و تزیینات زیبا، از دیگر اشکال نمادین هستند که گرچه روی قبور حک شده و با مفهوم مرگ و نیستی در ارتباط اند، اما در واقع عنصر حیات را درون خود جای داده و با معنای عمیق زندگی و مراتب قدسی عجین شده اند.
حضور متعدد و متنوع طشت آب ها در آرامگاه تخت فولاد و ارامنه که هریک در جایگاه خود جز مهم ترین آرامگاه های ایران محسوب می شوند، قابل توجّه و تامل است.
ارتباط مستمر و تعاملات این دو قوم از زمانهای کُهن، قرابت ادیان توحیدی و همبستگی انسان با طبیعت، اشتراکات فرهنگی و هنریِ بسیاری را باعث شده که برخی از آنها در قالب نقوش قبور و به ویژه طشت آبها جلوه گر میشود. این پژوهش در پی آن است با مطالعهای تحلیلی و تطبیقی، ریش ههای شکل گیری و معانی مرتبط با طشت آبهای قبور را در فرهنگ ایرانی و ارمنی مورد بررسی قرار دهد.
برای عضویت در صفحه اینستاگرام تفسیر نماد این آی دی را جستجو کنید: tafsirnemad
دیدگاهی بنویسید