دانلود کتاب تزوکات تیموری
تزوکات تیموری، کتابی تاریخی به فارسی منتسب به تیمور گورکانی و تحریر ابوطالب حسینی تربتی است. تزوک یا تزوکات بخشهای اول و دوم کتاب واقعات تیموری یا ملفوظات تیموری، منسوب به تیمور، است.
فروشگاه کتابهای الکترونیکی طلسمها دربرگیرنده تمامی کتابهای اگاهی سوم، علوم غریبه، هیپنوتیزم، متافیزیک، دعانویسی، انواع فال، سحر و جادو و ارتباط با ارواح همچنین تقویم همسران نیز میباشد.
محتوای کتاب تزوکات تیموری
ابوطالب در مقدمۀ كوتاه اين كتاب گزارش داده است كه در سفرى به مكه و مدينه، در كتابخانۀ حاكم يمن به نام جعفر پاشا، به كتابى تركى برخورده كه در آن، تيمور از رويدادهاى زندگى خود از 7 تا 70 سالگى و نيز نظريات و تدابيرش در زمينۀ كشوردارى و ادارۀ نظامات سپاه سخن رانده بوده است. اين گزارش را افضل بخارى در مقدمۀ ملفوظات صاحب قران با مختصر شاخ و برگ اضافى تكرار كرده است. به گفتۀ وى، ابوطالب ضمن سفر به سرزمينهاى روم و عربستان، در يمن با جعفر پاشا، امير آنجا آشنا شد و او كتاب ارزشمندى را كه در كتابخانۀ خود داشت، به وى نشان داد و ابوطالب بى درنگ به ترجمۀ فارسى آن كمر بست و اين كار عظيم را در هندوستان به پايان برد.
ابوطالب، سپس ترجمۀ خود را فرزند جهانگير گوركانى، امپراتور وقت هند كه از عقاب امير تيمور بود، پيشكش كرد؛ اما وى متوجه خطاها و كاست و فزودهايى در ترجمۀ ابوطالب شد و دريافت كه اين ترجمه شامل پارهاى اطلاعات است كه در ظفرنامۀ شرفالدين على يزدى و ديگر تاريخهاى مستند نيامده است و يا بخشهايى از آن با گزارشهاى شرفالدين مطابقت ندارد. بنابراین محمد افضل بن تربيت خان بخارى را كه تنها از سرداران بنام، بلكه از نويسندگان بلندپايه عهد وى يا به نظر چارلز استوارت در دربار شاهجهان مربى يا لله باشى بود، مأمور كرد تا ترجمۀ ابوطالب را از نطر بگذراند و آن را از اغلاط تاريخى بپيرايد و با مندرجات طفرنامۀ يزدى كه در حدود 30 سال پس از مرگ اميرتيمور نوشته شده، هماهنگ سازد. اين ترجمۀ بازبينى شده، نام ملفوظات صاحب قران به خود گرفت.
فهرست مطالب کتاب
- تزوکات تیموری
- مشخصات کتاب
- دیباچه
- تزوکات تیمور مقالت اول فی تدبیرات و کنکاشها
- مقالت اول فی تدبیرات و کنکاشها
- تزوك
- تزوکات تیمور مقالت دوم
- فرزندان
- تزوك نکاهداشت سپاه
- قرار علوفه سپاه
- تنخاه و رسانیدن علوفه بسپاه
- مراتب علوفه فرزندان و نبایر
- تزوك نکاهداشت وزرا
- تزوك مرتبه امارت و ایالت
- عطاي طبل و علم
- سامان و سرانجام سپاه
- خدمت وزرا
- سلوك و معاش با دوست و دشمن
- ملک داري
- خبر داري و آکاهی از احوال ملک و مملکت و رعیت و سپاه
- فوج قراول فوج هراول
دیدگاهی بنویسید