تاریخ سکه در اسلام

مقاله امروز در مورد تاریخ سکه در اسلام می باشد و در ادامه با ما همراه باشید تا محتویات این مقاله را بصورت مختصر برای شما شرح دهیم:
طاهریان نخستین سلسله فرمانروایان ایرانی بعد از اسلام و سکه های آنان

طاهریان نخستین سلسله ایرانی هستند که بر نواحی شرقی و قسمتی از شمال ایران تسلط یافته و موجب تجزیه دولت عباسی گردیدند

قیام طاهر بن حسین سردار مشهور و با کفایت ایرانی بر علیه دستگاه خلافت که خود وی نیز جزو ارکان و بزرگان آن قرار داشت؛ در زمانی صورت گرفت که عباسیان در نهایت قدرت بودند. این نهضت سیاسی نمونه بارزی از تمایل استقلال طلبی ایرانیان برای احیا عظمت و بزرگی ایران است.

تاریخ سکه در اسلام

تاریخ سکه در اسلام

“طاهر” در حدود سال 159 ه.ق در شهر پوشنگ در نزدیکی هرات بدنیا آمد به همین مناسبت برخی از مورخان او را طاهر حسین بن معصب پوشنجی نامیده اند

در ادامه مطلب پیدایش سکه های اسلامی مربوط به این سلسله و تاریخ سکه در اسلام آورده شده است.

در دوران خلیفه عباسی از خاندان های بزرگ و معروف ایران که در امور دیوانی شاخص بودند خاندان ال حبیب است که اصل انان از کام فیروز است که منشا ایشان شیراز بود و در این شهر اقامت داشتند و کارهای بزرگ برعهده انان بود. مامون را برای تصدی محاسبات دیوانی فراخواند و مدرک در روزگار معتصم در بغداد درگذشت.

میزان ثروت خراسان رادر عهد طاهریان نمیتوان کمتر از دوران  شاهنشاهی ساسانی دانست زیرا انچه را که عبدالله بن طاهر هرساله به بغداد میفرستاد نزدیک به سی و هشت میلیون درهم بوده است. سکه های طاهریان بطرز سکه اوایل دوره خلفای عباسی است

درهم (سیم ) و دینار (زر). هر درهم به وزن 3 گرم و دینار در حدود 4 گرم است.

قطر درهم: 2 سانتی متر

قطر دینار : 1.4 سانتی متر

برای اطلاعات بیشتر در مورد سکه های باستانی می توانید کتاب سکه شناسی جامع سایت نایاب را دریافت کنید

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

محصولات مرتبط

دیدگاهی بنویسید

0