مقاله روش کاوش در قبرستان ها

مقاله ی روش کاوش در قبرستان ها , مقاله ای 16 صفحه ای نوشته ی دکتر علیرضا هژبری و اکبر پور فرج است که بر اساس کاوش های قبرستان عصر آهن مسجد کبود تبریز و شهریری مشکین شهر نوشته شده است. با خواندن این مقاله کوتاه تجربه ی کسب شده در این اکشاف را به سادگی به دست آورده و با نکات مهم در خصوص روش کاوش در قبرستان ها آشنا می شوید. همچنین مطالب مهم این زمینه را در پیج اینستاگرام تفسیر نماد از دست ندهید

 

روش کاوش در قبرستان ها

روش کاوش در قبرستان ها

 

مسأله گاهنگاری در قبرستان

یکی از مشکل ترین مباحث باستان شناسی مسأله گاهنگاری و لايه نگاری آن است که در مورد قبرستان این مسأله حادتر و تحلیل گاهنگاری و لایه نگاری قبرستان بسیار مشکل تر از لایه های استقراری است. در لایه های استقراری بر اساس نحوه قرار گرفتن لایه ها که در برش عمودی خود را نشان می دهد می توان فازهای قدیمی و جدید را در خود محوطه مشخص کرد، این مساله در قبرستان بنابر دلائلی بسیار مشکل تر است. از طرف دیگر داده هایی که در ارتباط نزدیکی با مسائل مذهبی و اعتقادی هستند، معمولا تغییرات اندکی را در طول زمان قبول می کنند که داده های قبرستان نیز از آن جمله اند. این مساله زمانی حادتر است که برخی از باستان شناسان بدون توجه به لایه های قبرستان، فقط بر تیپولوژی اشیاء تاکید دارند.

لذا ابتدا به برخی از مسائل و پیچیدگی های گاهنگاری اشاره و سپس راه حل هایی نیز پیشنهاد می گردد

  1. در حین حفاری قبرستان، معمولا با توجه به نقطه ثابت حفاری ممکن است چشم انداز بالاترین قبر را جدیدتر و با پایین ترین را قدیمی تر فرض نماییم، این مسأله بسیار گمراه کننده است، چرا که ممکن است قبرستان در زمان حیات خود بصورت یک برجستگی تپه مانند بوده و قبور در دامنه ها با شیب های متفاوت از هم کنده شوند …..
مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

محصولات مرتبط

دیدگاهی بنویسید

0