دانلود کتاب شیوه های دفینه گذاری گذشتگان در ایران

در گذشته، دفینه گذاری گذشتگان نیز بسته به فرهنگ و باورهای مردم مختلف متفاوت بود. در برخی فرهنگ‌ها، اعتقاد به وجود جهان پس از مرگ و باور به زندگی پس از مرگ، منجر به گنج گذاری مقادیری از طلا، نقره، جواهرات و اشیاء گرانبها با جنازه ها می‌شد. این عمل به عنوان ” دفینه گذاری یا گنج گذاری ” شناخته می‌شد و معمولاً در قبر یا محل دفن گذشتگان انجام می‌شد. با دانلود کتاب شیوه دفینه گذاری گذشتگان در ایران و کتاب نفیس گنج نامه اسلامی بر اساس نسخه های کهن و اسرار قرار دادن دفینه ها و مخفی کردن کنوز در تمامی ادوار حکومتی در ایران بحث شده است. در ادامه همین مطلب می توانید این کتاب را دانلود کنید.

در برخی فرهنگ‌ها، افراد پس از فوت با اشیاء شخصی خود و چیزهایی که برای زندگی پس از مرگ نیاز دارند دفن می‌شدند. این عمل به عنوان “گنج گذاری قبر” شناخته می‌شد و هدف آن اطمینان از راحتی و خوشبختی روح گذشتگان در دنیای پس از مرگ بود.

در برخی فرهنگ ها، گنج گذاری به عنوان یک رسم مذهبی یا فرهنگی برگزار می‌شد و هدف آن نه تنها احترام و اعتقاد به جهان پس از مرگ بلکه همچنین نمایش قدرت و ثروت خانواده یا قبیله بود.

همچنین در کتاب نحوه دفینه گذاری گذشتگان به آیین های تدفین در دوران اسلامی از امویه تا عصر قاجار پرداخته است. این کتاب دارای 200 صفحه رنگی همراه با عکس ها و نمونه های کاوش شده تاکنون جمع آوری شده و بسیار موثر و کاربردی برای گنج پژوهان و علاقه مندان به گنج یابی و دفینه یابی و باستان شناسان می باشد.

دانلود <yoastmark class=

فهرست کتاب نفیس گج نامه اسلامی؛ شیوه های دفینه گذاری گذشتگان

  • آیین تدفین و ساختار قبرها در دوره اسلامی
  • قبرهای پادشاهان
  • دفینه بقعه ها
  • قلعه های دوره اسلامی در ایران
  • آیین تدفین و نحوه دفینه گذاری در دوره صفاریان و سامانیان
  • دفینه یابی در رودخانه ها و چشمه های آب
  • نحوه دفینه گذاری گنج در دوره غزنویان
  • گنج بت خانه ها
  • جایگذاری گنج دوران آل بویه
  • نحوه مخفی کردن مال در دوران سلجوقی
  • عقاب دو سر نماد سلجوقیان
  • شیوه تدفین مردگان دوران سلجوقی
  • سیر تحول نمادها و نقش های پرندگان در ادوار آل بویه و سلجوقی
  • گذاردن دفینه ایلخانیان
  • شیوه دفینه گذاری تیموریان
  • ساختار قبرهای تیموریان
  • نحوه مخفی کردن مال در دوره آق قویون و قره قویون لو ها
  • دوران صفوی و شیوه تدفین و دفینه گذاری این دوره
  • مقبره های دوره اسلامی
  • نحوه دفینه گذاشتن افشاریان چگونه بود؟
  • قاجاریان و نشانه دفینه های مخفی این دوران
  • و…..

نحوه دفینه گذاری در دوره سامانیان و صفاریان

  1. شیوه اول: این نوع دفینه اغلب در چشمه هایی بنام لیث دفینه گذاری میشد. بدین طریق که در کنار چشمه ها سنگ صندوقی تعبیه می کردند و زیر سنگ یک خمره دفن می کردند. اغلب عمق دفینه بیش از 2 زرع نبود.
    نکته: دقت شود سنگ اغلب سنگ های صندوق مربوط به دوره اسلامی بوده و باید کامل و چهار تراش باشد و روی آن یا خط نوشته یا تزیین شده باشد در این صورت است که میتوان به آن سنگ صندوق گفت نوشته هایی به خط کوفی یا عربی در سراسر دور سنگ وجود دارد. این نماد مفهوم قبری مهم را می دهد دارای اموال همان شخص فوت شده است و در زیر صندوف قرار دارد . اول به قبر برمیخورید و باید دید به چه دوره ای بر میگردد چون قبر ها با هم از نظر تاریخ و جای گذاری اموال متفاوت  هستند.
  2. شیوه2: اغلب در چشمه هایی که به نام لیس هستند سنگ قرمز رنگ که نشانه هم داشت دفینه را در زیر سنگ یک خمره بود دفن می کردند.
  3. شیوه 3: اغلب سلطان زادگان سامانی بدین گونه دفن گشته اند که سه سنگ بالای هم کارگذاشته شده اند سنگ وسط کوچکتر بوده و دو نشانه دارد و زیر آن از سمت مشرق به سمت پایین 5 عرش کاویده شده و به دخمه ای رسیده است و در آن دخمه سلطان زاده های سامانی بودند که دفینه آنها اغلب بازوبند، شمشیر و جواهرات بوده است.

همچنین در کتاب نفیس گنج نامه اسلامی به نماد ها و نشانه های نایاب دفینه نیز پرداخته است و از جمله این نماد ها در زیر اشاره شده:

تفسیر علایم سنگ نگاره ها و نشان های فانوس، تفسیر نماد کشکول در باستان شناسی، علامت کتاب در طبیعت ، دفینه مخفی در امامزاده ها، تل های خاکی و اهمیت آن در گنجیابی، نماد شمع سوز ،نشان سنگ آهنگری در دفینه یابی، درخت شمع سوز، درختان مقدس در دفینه یابی، درخت داغداغان و اهمیت این درخت در جستجوی طلا، درخت چنار، سرو دوشاخه چنگالی، درخت گلابی وحشی، درخت عرعر، درخت بلوط، کاج،  توت،  موزی،   سرو، درخت گردو و……

نمونه هایی از محتوای این کتاب در مورد شیوه دفینه گذاری قدیمیان و آیین تدفین و کلیات حکومت غزنویان در زیر به تصویر کشیده شده است.

نحوه دفینه گذاری گذشتگان دوره غزنویان

شیوه دفینه گذاری گذشتگان مربوط به درختان، امامزاده ها و…

همه درختان کهنسال دفینه ندارند، باید به نسبت محیط اطراف بررسی کنید. رختانی که بسیار تنومند و عمر طولانی دارند و نیز به عنوان اماکن مذهبی یاد می شوند که  اغلب پارچه های نذر و نیاز به آن آویزان است. کاویدن زیر درخت مشکل است چون ریشه هایی که سالها در زمین هستند شاید به قطر یک متر هم رسیده اند.

هیچ وقت برای درآوردن دفینه درخت را خشک یا قطع نکنید. باید توجه داشته باشید که نوع درخت بسیار پر اهمیت است.در زیر تعدادی از این  نوع درختان را نام برده ایم

نام درخت حدود عمر درخت (سال)
سرو 500 سال
گز 6000
داغداغان 5000
آزاد 2000
نارون 500
سنجد 700
چنار 700

درخت هایی با عمر طولانی اکثرا نشانه بار است و بار هر کدام از آنها با دیگری متفاوت است به فرض اموالی که در  نزدیکی بوته گز یافت می شود اموالی که کنار سرو یافت می شود همیشه متفاوت بوده است.

شیوه دفینه گذاری گذشتگان مربوط به درختان، امامزاده ها و...

از دیرباز در میان مردم ایران این احساس یعنی (تقدس درخت و آب) وجود داشته است. درخت همواره نماد رشد و زندگی بوده و همچنین نشانه جنگل و مورد احترام قرار می گرفت. در اعتقادات سومریان درخت زندگی سمبل نوسازی جهان و درخت خرما نزد بابلی ها ، فنیقی ها و درخت مو در میان آشوریان به معنی زندگی محسوب می شده. در ایران سرو درخت حیات بوده و این به دلیل سبز بودن آن نماد زندگی و بقا و جاودانگی محسوب می شود.

 

قلعه گبریان

قلعه گبریان

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

  1. جواد :
    ۲۰ آذر ۱۴۰۲

    سلام بنده چندتاازکتابهاتون روبه شرط سلامت بودن فایلها وکامل فرستاده شدن میخام البته اگرکتب چاپی کاغذی باشندبهترازفایله

    • ali ravid :
      ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

      سلام کتاب چاپی نداریم. همه کتاب ها را می توانید توسط چاپخانه پرینت بگیرید

  2. عزیز بهادری :
    ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

    سلام چقدر طول میکشه برسه به دستم؟

    • ali ravid :
      ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

      دورد بر شما. کتاب شیوه دفینه گذاری گذشتگان به صورت دانلودی است و شما بعد از پرداخت محصول بلافاصله نسخه PDF پی دی اف فارسی و کامل این کتاب را می توانید دانلود کنید. با تشکر از شما

0