لیست آتشکده های ایران
لیست آتشکده های ایران : موقعیت قرار گرفتن آتشکده های ایران بزرگ در فلات ایران آتشکده های ایران مکان های مقدس و زیارتگاه های زرتشتیان در فایل مربوطه به این پست لیستی از آتشکده های زرتشتیان و توضیحات تکمیلی درباره این مکان ها در اختیار شما قرار داده می شود.
آتَشکَده به گونهای از نیایشگاههای زرتشتیان گفته میشود که در آن آتش در جایگاه ویژهای جای گرفتهاست و مهمترین نیایشهای دینی در آن و در برابر آتش انجام میگیرد. از جمله نیایشها خواندن اوستا و گاتها است
بنای آتشکدهها ؛ لیست آتشکده های ایران
بنا بر نظر احمد تفضلی اطلاعات ما دربارهٔ آتشکدهها عموماً از دوره ساسانی و اسلامی است. شکل و بنای آتشکدهها در همه جا یکسان بوده، معمولاً هر آتشکده هشت درگاه و چند اتاق هشت گوشه داشته و آتشدان در وسط بنا واقع بوده و پیوسته آتش مقدس در آن میسوختهاست. اما با گذر زمان و به تدریج در دین زرتشت مقرر میشود که آفتاب بر آتش نتابد؛ بنابراین آتش را در فضای باز نگهداری نکرده و اتاقی در وسط بنا ساختند که آتشدان در آن جای داشت. شمار آتشکدهها بسیار بود و بنیاد آنها به زمان پیش از زرتشت، یعنی زمان پیشدادیان (هوشنگ و جمشید) میرسید؛ ولی در دوره ساسانیان سه آتشکدهٔ مشهور بدین قرار بود:
- آتشکده آذرگشنسب (آذرگشسب یا آذرجشنس) واقع در شهرستان تکاب
- آتشکده آذربرزینمهر در ریوند خراسان
- آتشکده کاریان یا آتشکده آذرفرنبغ کاریان در روستای کاریان از توابع جویم لارستان
به نام سه طبقهٔ اصلی اجتماعی در آن دوران یعنی طبقهٔ ارتشتاران و نظامیان، طبقهٔ کشاورزان و پیشه وران، و طبقهٔ موبدان و روحانیان، که با سه رنگ سرخ و سبز و سپید یا همان سه رنگ پرچم ایران مشخص میشدهاند، اهمیت مییابد.به زعم احمد تفضلی آتشکدهها بنا بر اهمیت نوع آتشی که در آن است، به سه دسته تقسیم میشوند: آتشِ بَهْرام، آدُران و دادگاه.
منبع: ویکی پدیا
دیدگاهی بنویسید